Kot 24sata navaja gasilce, ki so posredovali po včerajšnjem trčenju na cestninski postaji Sveta Helena na avtocesti med Zagrebom in naseljem Goričan, so ti sprva nameravali rešiti otroka, ki je bil v škodi. Šele ko so prišli na kraj nesreče, so uvideli, kakšen kaos vlada. Načrt so morali opustiti.

V trčenju so bili hudo ranjeni trije ljudje, dva starša in otrok. Po poročanju hrvaških medijev se oče (38) in deček (6), oba v umetni komi, še borita za življenje, mama (38) je v stabilnem stanju. Šlo naj bi za avstralske državljane; voznik (35), ki je trčil v njih, je hrvaški državljan. 

Slednji je z neprilagojeno hitrostjo trčil v avtomobil pred seboj. Škodo je odbilo v betonski zid, od tam pa v dva razdelka, namenjena pobiranju carine, ter v zadnji del audija pred njo. Za volanom slednjega je sedel 32-letnik. Skupil jo je tudi ford poljskih registrskih tablic, v katerega je odbilo eno od hišic.

sveta helena, cestninska postaja, prometna nesreča
Facebook/Nezavisni cestarski sindikat
Huda prometna nesreča na cestninski postaji Sveta Helena.

Hrvaški mediji navajajo priče, ki pravijo, da je voznik BMW-ja po trčenju nepoškodovan izstopil iz vozila, se prijel za glavo in panično ponavljal: »Bog, kaj sem naredil?«

sveta helena, cestninska postaja, prometna nesreča
Facebook/Nezavisni cestarski sindikat
Huda prometna nesreča na cestninski postaji Sveta Helena.

Gasilci so potrebovali 20 minut, da so trojico spravili iz škode. Najprej so se dokopali do nje, nato do očeta, nazadnje do sina. Pravega manevrskega prostora niso imeli, saj je bil avtomobil stisnjen med kabini cestninske postaje. Pri zavesti je bil edinole otrok. Ta naj bi ponavljal »boli, boli«. Gasilci so dejali, da se je zdelo, kot da deček malce razume hrvaško, saj naj bi ga njihove besede utehe malce pomirile.

Voznika BMW-ja najverjetneje čaka kazenska ovadba.

Pozor, nazorna vsebina! Ogled posnetka na lastno odgovornost!