Kdo bi se branil?

FOTO in VIDEO: Na avtocesti iz oklepnega vozila začeli deževati bankovci, pokazala se je človeška narava

S.R.
12. 7. 2019, 11.30
Posodobljeno: 12. 7. 2019, 11.37
Deli članek:

Vrata neprebojnega kombija so se nenadoma odprla, na cesto pa je zletelo slabih dvesto tisoč ameriških zelencev.

Zajem zaslonske slike
Niso odlašali.

Tisti, ki so se v torek ob pravem času znašli na pravem mestu, natančneje na avtocesti v bližini Atlante v ameriški zvezni državi Georgii, so si lahko žepe po mili volji napolnili z dolarskimi bankovci. »Vozila so se začela nemudoma ustavljati, ljudje pa so začeli grabiti denar. Nekaj takšnega sem videl že v filmih, tokrat prvič v živo,« je dogodek za Radio WSB komentiral policijski načelnik Robert Parsons

Oblasti ocenjujejo, da je iz oklepnega vozila zletelo približno 175.000 tisoč dolarjev (155.000 evrov). Nekaj sto dolarjev so uspeli pobrati policisti, ko so prispeli na kraj dogajanja, še pred tem pa so neznano vsoto rešili sami uslužbenci, ki so se jim na vozilu iz neznanega razloga odprla stranska vrata. Velika količina denarja se je vseeno znašla na lepljivih prstih mimoidočih. 

A tistim, ki so nato doma s sijajem v očeh preštevali nagrabljene novce, grozi hudo razočaranje. Če jih bodo namreč izsledili, jim v najslabšem primeru grozi celo ovadba zaradi kaznivega dejanja tatvine. Vse bo odvisno od količine »ukradenega« denarja. Policisti jih zato pozivajo, naj denar raje vrnejo. Kot je razvidno z zgornje fotografije, so jih nekateri poštenjaki že uslišali.