S hojco na banko

Ukanjena 89-letnica lažnemu policistu izročila 50.000 evrov prihrankov

S.R.
12. 7. 2019, 08.57
Posodobljeno: 12. 7. 2019, 09.04
Deli članek:

Na avtrijskem Štajerskem se srečujejo s porastom telefonskih goljufij. V sredo je bila žrtev ene takih prevar 89-letna gospa iz Loebna.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

89-letnico, ki prebiva v domu starostnikov v avstrijskem mestu Loeben, je v sredo ob 11. uri presenetilo zvonjenjetelefona. Klicatelj se je predstavil kot policist ter gospe pojasnil, da je njena hčerka s svojim porscheje povzročila hudo prometno nesrečo, zato da so jo pridržali. »Policist« ji je še pojasnil, da bo hčerka pristala v priporu, razen če uspe položiti 200.000 evrov varščine.

Kot je za časnik Kronenzeitung pojasnil zet ogoljufane gospe, se je ta nato »s svojo hojico sprehodila do banke ter izpraznila bančni in varčevalni račun.« Med vsem tem naj bi jo na drugi strani telefonske linije spremljal lažni policist, s katerim se je nato srečala in mu denar izročila. Šlo naj bi za »čednega mladeniča.« Da pri vsej zadevi nekaj smrdi, je posumila šele ob prihodu domov, ko je začela svojo dve uri trajajočo zgodbo pripovedovati drugim v domu. Poklicala je policijo, da bi jo povezali z zadevnim policistom, ter ugotovila, da ta sploh ne obstaja. Svojega lažnega sodelavca zdaj išče policija.