Po 19 urah

Umor na CSD-ju: Andrija se je skrival v zapuščeni staji, policisti pa so mu že nadeli lisice

R.T.
9. 7. 2019, 20.53
Posodobljeno: 9. 7. 2019, 21.19
Deli članek:

Hrvaški policisti so sporočili, da so aretirali 59-letnega moškega, ki je nekaj minut po poldnevu v Centru za socialno delo v Đakovu na Hrvaškem pokončal uslužbenko Blaženko Poplašen (50) in ranil pravnika omenjenega centra Ivana Pavića(35).

Hrvaška policija
Andrija D.

Andrija D. je že pred časom grozil tej socialni delavki, v njeno pisarno naj bi prihajal tudi večkrat na teden. Danes je z manjšo torbo vstopil v objekt, kmalu zatem pa so odjeknili streli. Zločinec je pobegnil s kolesom. V mestu je sicer mrgolelo policistov in pripadnikov posebnih enot, ki so v popoldanskih urah sporočili, da so našli kolo. Prav tako so danes obkolili hišo, v kateri naj bi osumljeni Andrija D živel.

Po 19 urah iskanja pa so policijske enote, kot poroča 24sata, osumljencu prišle na sled. Ta se je skrival v zapuščeni staji v kraju Drenje, policisti pa so ga aretirali okoli 20.30. 

Andrija D. ima sicer duševne motnje, zdravil se je na psihiatriji, prav tako so mu odvzeli poslovno sposobnost. Ker je v objekt Centra za socialno delo zahajal pogosto, pa ga nihče več ni pregledoval.