Črna nedelja v Srbiji

“Pavle, prosim te, zbudi se” je ihtel oče, potem ko je njegovega sina ubila strela; umrl je na njegovih rokah

R.T.
9. 7. 2019, 19.11
Posodobljeno: 9. 7. 2019, 19.14
Deli članek:

Nedeljska neurja so prizadela tudi srbske prebivalce. Strela pa je v naselju Skrobara pri Pančevu ubila sedemletnika in Perici Gavazoviću vzela sina Pavla, piše Kurir.

Facebook Neurje.si
Fotografija je simbolična.

Perica ima poleg Pavla še tri mladoletne otroke, ki so se usodnega večera skoraj do 21. ure igrali pred hišo.

“Zaradi neurij je soproga nekaj pred 21. uro otroke poklicala v hišo. Vsi so prišli, Pavla pa ni bilo. Kmalu zatem sem zaslišal glasen pok. Mislil sem, da je strela zadela v drevo. Stekel sem pred hišo in zagledal Pavla, ki je ležal na tleh. Držal se je za nogo in jokal. Takoj sem poklical reševalce,” je povedal oče. Reševalne enote so hitro posredovale, Pavle pa je izgubil zavest. “Bil je živ, a nezavesten. Prosil sem ga, da odpre oči, da zdrži še malo. V rešilcu sem bil ob njem, umrl je na mojih rokah, zgolj nekaj sto metrov stran od bolnišnice,” je povedal Perica.

Tudi Pavlova mama je v šoku. Emina ne more verjeti, da je v delcu sekunde izgubila sina, ki se je bal neviht, strel in grmenja, na koncu pa ga je ubilo prav to.

Preiskava je že v teku, obdukcija pa bo pokazala, ali je strela ubila sedemletnika, ali pa je vzrok smrti nekaj drugega.