Črna kronika

Pred gostiščem pri Solkanu povozil pešca in pobegnil

S.R.
4. 7. 2019, 11.33
Posodobljeno: 4. 7. 2019, 11.45
Deli članek:

Neznan voznik je včeraj nedaleč od Solkanskega mostu povozil pešca in pobegnil. Policija ga išče.

Dolenjski List
Fotografija je simbolična.

Nesreča na parkirišču pri gostinskem lokalu v ulici Soška cesta, in sicer v neposredni bližini Solkana in Solkanskega mostu, se je pripetila včeraj malo po 14. uri. Zagrešil jo je neznani voznik manjšega avtomobila s tujimi (najverjetneje italijanskimi) tablicami, ki je na parkirišču izvedel nepravilen manever. Vzvratno je namreč zapeljal proti peš poti gostinskega lokala. Ob tem je povozil 81-letnega pešca, ki se je avtomobilu neuspešno poskušal izogniti. Po trčenju je padel na dovozno pot in se hudo poškodoval. Zlomil naj bi si levi kolk in komolec.

Voznik je z avtomobil, ki je bil svetlo modre kovinske barve, s kraja nesreče pobegnil, brez da bi preveril, kakšno je stanje ponesrečenca, mu nudil pomoč ali poklical reševalce in policijo. 81-letnik je pristal v bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Policija je o dogodku obvestila pristojne pravosodne organe, hkrati pa pospešeno išče pobeglega voznika.

Policisti vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi imeli o nesreči koristne informacije, pozivajo, naj se zglasijo na policijski postaji (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici), ali pa jim te informacije javijo na elektronski naslov oziroma pokličejo na telefon (05) 39341 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.