Pogumno, a usodno dejanje

Vesna premagala raka, sedaj pa je žrtvovala sebe, da bi pred smrtjo rešila vnuka

R.T.
4. 7. 2019, 11.11
Posodobljeno: 4. 7. 2019, 11.13
Deli članek:

62-letna Vesna Dragulin je v zadnjem trenutku pred usodnim trčenjem odrinila vnuka, s katerim sta pravilno prečkala cesto. Zanjo pa je bilo žal prepozno. Voznik motorja, ki je zakrivil nesrečo, je hudo poškodovan, medtem ko naj bi imel osemletnik lažje poškodbe, piše 24sata.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Spomnimo:

V torek je dvojec nekaj čez 17. uro pravilno prečkal cesto, ko je v 62-letnico iz Vineža trčil 39-letni motorist Suzukija 1300. Vesno, sicer lastnico gostinskega objekta s hitro prehrano, je vrglo več metrov stran od mesta trčenja, umrla pa je na kraju nesreče.

Snaha videla grozovit prizor

38-letnik je po pripovedovanju Vesninega sina Alberta večkrat prišel v njihov gostinski objekt, velikokrat pa mu je obroke pripravljala ravno Vesna. Usodnega popoldneva je 62-letnica zaključila z delom v gostinskem obratu, snaha Marina pa je prevzela pripravo obrokov hitre hrane. Babica se je odpravila po vnuka, ki je bil v stanovanju v neposredni bližini njihovega gostinskega lokala ter se z njim peš vračala proti avtomobilu, da bi se skupaj odpeljala k njej domov.

Zadnji trenutek odrinila vnuka

Osemletnik in njegova babica sta pravilno prečkala cesto, ko je z neprilagojeno hitrostjo pripeljal 38-letnik. Marina je slišala glasen pok in izstopila iz gostinskega objekta. Vse dokler ni videla sina, ni doumela, da na tleh v mlaki krvi leži njena tašča. Osemletnik je utrpel zgolj lažje poškodbe, očividci pa so povedali, da je Vesna v zadnjem trenutku pred trčenjem odrinila vnuka in mu rešila življenje.

Vesna pred leti premagala raka

»Prebolela je hudo bolezen, da bi sedaj umrla na tak način,« je za 24sata povedal Albert. Vesno so sosedi opisali kot prijazno in ustrežljivo žensko, Albert pa je dodal, da ji je družina pomenila največ.