Črna kronika

Mariborski policisti na prireditvah poleg droge zasegli tudi bokserja

S.R./STA
4. 7. 2019, 09.14
Posodobljeno: 4. 7. 2019, 09.15
Deli članek:

Mariborski policisti so maja in junija v sodelovanju z organizatorji na različnih koncertnih prizoriščih v mestu in okolici opravili pet poostrenih nadzorov s področja uporabe prepovedanih drog.

Profimedia
Mariborski policisti so poostreno nadzirali prisotnost drog na prireditvah.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so v sklopu omenjenih aktivnosti opravili 156 zasegov drog, v dveh primerih pa podali obdolžilna predloga. 

Med zaseženimi prepovedanimi snovmi je v največ, in sicer 117 primerih šlo za konopljo, petnajstim kršiteljem so zasegli tabletke ekstazi, enajstim kokain, desetim pa amfetamin. V dveh primerih so zasegli kristale metilendioksimetamfetamina (MDMA), v enem pa gama-hidroksi butirat (GHB) oziroma tekoči ekstazi. 

Ob tem so kriminalisti zasegli še dva tako imenovana bokserja, ki spadata v kategorijo hladnih orožij, zaradi česar gre za kršitev določil zakona o orožju, obravnavajo pa tudi dve kaznivi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Preiskava teh kaznivih dejanj sicer še poteka, so dodali na policiji. 

V zvezi z omenjenimi primeri kršitev so policisti uvedli 154 hitrih postopkov o prekršku, 152 zaradi prepovedanih drog in dva zaradi hladnega orožja, sodišču pa bodo podali še dva obdolžilna predloga. Če jim bo glede slednjih uspelo utemeljeno potrditi sum storitve kaznivih dejanj, bodo na pristojno tožilstvo podali še kazenski ovadbi.