Pedofilija

Srbija na nogah: policist zlorabljal vrstnico svojega 13-letnega sina

R.T.
1. 7. 2019, 13.06
Posodobljeno: 1. 7. 2019, 13.10
Deli članek:

Policistu V.Ž., ki je delal v policijski enoti srbskega mesta Mionica, so odvzeli prostost. Osumljen je večmesečne zlorabe trinajstletnice, sicer prijateljice njegovega sina, piše Blic.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Policist je od marca zlorabljal trinajstletno dekle. Žrtev je šolska prijateljica njegovega sina, kar je pedofil izrabil, da se ji je približal in uresničil svoje zle namere. 

Deklico zlorabljal v osebnem avtomobilu

Kot piše Blic, je moški, ki je tudi sam oče treh mladoletnih otrok, vse od marca pa do junija izrabljal čustveno nezrelost žrtve. Z njo naj bi prek sporočil na družbenih omrežjih sprva stopil v ljubezensko razmerje in nato izvrševal spolne zlorabe, do katerih je velikokrat prišlo v njegovem osebnem vozilu.

Zlorabo prijavila dekličina mati

Dekličina mama je opazila, da se njen otrok čudno vede. Po pregledu mobitela pa je odkrila eksplicitna sporočila in to prijavila na tamkajšnjo policijsko enoto. Potem ko so psihiatri potrdili, da je dekličino stanje stabilno, je ta preiskovalcem podala izjavo. Trinajstletnica naj bi se po poročanju srbskega medija v pedofilskega policista zaljubila in posledično pristala na intimne odnose.

Sodišče v Valjevu je po predhodnemu predlogu Višjega javnega tožilstva izreklo 30 dnevni pripor za osumljenca. Da bi preiskava tekla nemoteno in da bi se zaščitila identiteta deklice, policisti ne želijo podati dodatnih informacij o aretaciji.