Ukradel in bežal

Včerajšnji beg pred policijskimi patruljami je uprizoril 22-letni Ptujčan

B.K.
30. 6. 2019, 11.36
Posodobljeno: 30. 6. 2019, 11.40
Deli članek:

Včeraj dopoldan je 41-letni domačin ptujskim policistom prijavil, da so mu izpred doma ukradli Volkswagnov kombi. Tatvina naj bi se zgodila ponoči.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kasneje je na policijo poklicala oškodovančeva žena in jim povedala, da so vozilo opazili v Ljubljani pred Kliničnim centrom. Vozil naj bi ga poznani 22-letnik iz okolice Ptuja.

Policiji so mladega nepridiprava kasneje izsledili na relaciji Juršinci – Gabernik in za njim poslali več patrulj. Mladenič je pred policijo uspešno bežal po težko sledljivem terenu. Možje postave so ga kljub vsemu uspeli izslediti in ustaviti zgodaj popoldan. Odvzeli so mu prostost in opravili preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil negativen.

22-letni osumljenec nima vozniškega dovoljenja, med bežanjem pa je storil tudi več prekrškov. Zoper njega zdaj sledi kazenska ovadba zaradi tatvine vozila, verjetno pa tudi zaradi nevarne vožnje.

Policisti se ob tem zahvaljujemo občanom, ki so preko družbenega omrežja spremljali dogodek ter informacije o lokaciji vozila sporočali oškodovancu in policiji.