Na klančini

Slabo parkirani avtomobil 67-letnika stisnil ob parkiran traktor. Poškodbam je podlegel

J.P.
26. 6. 2019, 15.40
Posodobljeno: 26. 6. 2019, 15.50
Deli članek:

Na klančini parkirani avtomobil je bil usoden za 67-letnega moškega.

Profimedia
Ni znano, ali je pozabil na ročno zavoro (fotografija je simbolična).

Včeraj nekaj pred 21. uro se je v naselju Col pripetila prometna nesreča – kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, se je zgodila ne »nekategorizirani javni površini« –, v kateri je ena oseba utrpela tako hude telesne poškodbe, da je izgubila življenje.

Mlajši voznik je osebno vozilo parkiral na klančini poleg ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš, pri čemer pa ni poskrbel, da bi obstalo pri miru. Tako je to vzvratno krenilo po asfaltirani klančini navzdol in proti skupini ljudi, stoječih na parkirišču ob stanovanjski hiši. Pri tem je 62-letnika oplazilo in tako le lažje poškodovalo, 67-letnika pa stisnilo ob parkiran traktor. Pri tem je nastradalo tudi več drugih parkiranih vozil.

Za posledicami prometnih nesreč je v letošnjem letu na Severnem Primorskem umrlo 10 oseb. 

Hudo poškodovanega moškega so na kraju oskrbeli ajdovski reševalci ter gasilci. Prepeljali so ga v šempetrsko bolnišnico, kjer je danes ponoči umrl.

Policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin tragične nesreče in bodo po zaključku preiskave 24-letnega moškega kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po določilu 323. člena KZ-1).