Osumljen poskusa umora

Policija potrdila, da motiv za napad na sodnico Danielo Ružič izhaja iz »zasebnega življenja«

G.G.
26. 6. 2019, 12.12
Posodobljeno: 15. 10. 2019, 11.46
Deli članek:

Kriminalisti so podrobneje pojasnili ugotovitve v primeru napada na sodnico Danielo Ružič pred njeno hišo v Pekrah.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Včeraj so sporočili, da so podali kazensko ovadbo zoper moškega, ki je »utemeljeno osumljen« poskusa umora sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru Daniele Ružič

Danes je vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl pojasnil nekatere detajle. Osumljeni je v noči na nedeljo 16. junija, okoli pol ene ure, sodnico pričakal pred vhodom v njeno hišo. Skril se je v temi in jo zahrbtno "s trdim predmetom večkrat udaril", je razložil Kolbl in dodal, da tega predmeta še niso našli. Mediji smo ugibali, da bi lahko šlo za kij. 

Na začetku preiskave sta bili v igri dve verziji. Ali so jo napadli zaradi njenega dela na sodišču ali pa napad izvira iz globin njenega zasebnega življenja. Po vseh opravljenih razgovorih in drugem policijskem delu se je izkazalo, da gre za drugo različico. Skratka, potrdilo se je, da je osumljeni njen partner, ki so ga zaslišali že v petek in ga tudi izpustili, saj očitno menijo, da trenutno ne more škodovati sodnici, ki je še vedno v bolnišnici. Zaenkrat je bila zoper osumljenega predlagana prepoved približevanja, lahko pa se tožilstvo odloči tudi za pripor, če se bo izkazalo za potrebno. Na Policijski upravi Maribor so potrdili neuradne informacije POP TV, da je sodišče predlagani ukrep zavrnilo. Na policiji odločitve sodišča niso želeli komentirati.

Partnerja je nameravala zapustiti 

Kolbl se ni spuščal v podrobnosti spora med partnerjema, povedal pa je, da je sodnica Daniela Ružič nameravala partnerja zapustiti, zahtevala pa je tudi "finančna sredstva iz skupnega razmerja".