Marušič je pojasnil, da vzrok nesreče še ni znan, saj ogled kraja še poteka in so pristojne službe na samem kraju dogodka. Po prvih informacijah naj bi iz poškodovanih vagonov iztekel kerozin.

Tudi generalni dirketor Slovenskih železnic Dušan Mes je potrdil iztirjenje vagonov. "Zdaj delamo vse, da se to čim prej sanira, se pravi da se odstranijo tisti vagoni, ki so nepoškodovani, iz tistih poškodovanih pa, da se čim prej prečrpa gorivo," je dodal.

Po tem si bodo ogledali obseg škode, nakar bodo poskusili ponovno vzpostaviti pretočnost proge. Kdaj bo spet mogoče vzpostaviti promet na omenjeni železniški progi, Mes ta čas še ni mogel oceniti.

hrastovlje, iztirjenje vlaka
Bobo
V predoru Hrastovlje na železniški progi proti Kopru je iztiril tovorni vlak, pri čemer je prišlo do iztekanja kerozina iz ene od tovornih cistern.

O iztirjenju več vagonov tovornega vlaka in zaprtju železniške proge so prve poročale Primorske novice na svoji spletni strani.

hrastovlje, iztirjenje vlaka2
Bobo
Prizorišče nesreče sta že obiskala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes.