Kazenska ovadba

V primeru brutalnega pretepa sodnice Danijele Ružič policija moškega osumila poskusa umora

G.G.
25. 6. 2019, 18.18
Posodobljeno: 25. 6. 2019, 18.31
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so v primeru napada na okrožno sodnico Danijelo Ružič podali kazensko ovadbo zoper moškega. Osumljen je poskusa umora.

Bobo
Fotografija je simbolična.
Policija je vodila preiskavo napada tako v smeri sodničinega zasebnega življenja kot njenega dela.

Sodnica Danijela Ružnič je bila brutalno pretepena v noči na nedeljo 16. junija. Takrat jo je nekdo pričakal pred njenim domom v Pekrah in pretepel, domnevno s kijem. Hudo poškodovano sodnico so odpeljali v UKC Maribor, kjer so jo tudi oživljali. Sodnica je utrpela več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti.

Policija je v petek po daljši preiskavi na sodničinem domu pridržala eno osebo. Šlo naj bi za njenega partnerja, ki so ga kasneje izpustili.

Kdo je zdaj osumljen umora, ni znano. Policija ni razkrila identitete, več pa bodo z javnostjo delili jutri. Zaenkrat so sporočili: "Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so včeraj podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper moškega, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa umora, s tem, ko je 16. junija 2019 v nočnem času pred stanovanjsko hišo v okolici Maribora hudo telesno poškodoval sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru."