Črna sobota

Edinec Pavle je izginil med plavanjem v reki, njegovo truplo so našli na rojstni dan mame Maje

R.T.
24. 6. 2019, 09.54
Posodobljeno: 24. 6. 2019, 17.36
Deli članek:

21-letni Pavle Grujić iz srbskega mesta Loznica je izginil v torek popoldne v Donavi, potem ko sta se s prijateljem ohladila v reki na vroč poletni dan. V soboto, na rojstni dan mame Maje, pa je nekaj po 14. uri Pavlovo truplo izplavalo na površje.

Facebook
Pavlova mati je prejšnji teden na družbenem omrežju Facebook pozvala vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o pogrešanem sinu, da to javijo. Bilo je zaman.

Pavle je bil študent Fakultete tehniških znanosti v Novem Sadu, kjer je tudi prebival. V torek popoldne se je s prijateljem Ognjenom odpravil k reki Donavi, da bi se osvežila na vroč poletni dan. Dvojec je plaval, ko pa sta se vračala nazaj k obali Ognjen za seboj ni več videl Pavla. Sprva je mislil, da je ta splezal na tamkajšnji splav, vendar je kmalu ugotovil, da temu ni tako.

Uspešen košarkar, nadobuden študent

»Plavala sta nazaj, prijatelj je bil pred njim, Pavle pa za njim. V trenutku, ko se je prijatelj obrnil, sina ni videl. Rekel je, da je takoj obvestil carinske delavce ob reki Donavi, ki so bili najbližje mestu izginotja, kmalu zatem pa je bila obveščena še novosadska policija. Ampak Pavla niso našli,« je za Kurir povedala Maja Grujić. Dodala je, da njen sin ni imel nikakršnih zdravstvenih težav. »Visok je skoraj dva metra, košarkar, odličen študent,« je svojega edinca opisala mati, ko je bil 21-letnik še pogrešan.

Facebook (osebni profil)
Pavle Grujić

Identificiral ga je oče, preiskava že v teku

Mladega študenta so iskali novosadski prebivalci, policisti in pripadniki vojaških enot. V Novi Sad je iz Loznice prišel tudi Pavlov oče, da bi sodeloval pri iskanju svojega sina. Skoraj en teden je bilo vse zaman. V soboto pa se je truplo 21-letnika pojavilo na gladini Donave. Pavla je identificiral njegov oče, da pa bi bila tragedija še večja, so edinega sina para Grujić našli na rojstni dan mame Maje.

Preiskava že poteka, mrliški preglednik pa je odredil obdukcijo.