Bil je s prijatelji

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem jezeru: 22-letnik izginil, nato najden mrtev

J.P.
22. 6. 2019, 17.49
Posodobljeno: 23. 6. 2019, 08.01
Deli članek:

Celjski policisti so bili o njegovem izginotju obveščeni včeraj okoli dveh zjutraj.

Bobo
Velenjsko jezero, v ozadju Termoelektrarna Šoštanj

22-letnik z območja Mozirja je včeraj nekaj čez polnoč skupaj s štirimi prijatelji odšel na kopanje v Velenjsko jezero.

Skupina je nameravala zaplavati do igral, ki so nedaleč od obale. 22-letnik se je premislil in se vrnil do obale, z njim je plaval eden on fantov iz skupine. Ko je varno prispel na obalo jezera se je fant, ki je z njim priplaval do obale, vrnil k ostalim prijateljem, ki so bili pri vodnih igralih. Ko so se čez nekaj časa vrnili na obalo, so opazili, da 22-letnika ni. Začeli so ga iskati, obvestili so tudi policijo.

Na kraj so takoj odšli policisti, gasilci s čolnom in potapljač ter začeli z iskanjem.

Potapljač je pogrešanega 22-letnika našel mrtvega v vodi blizu obale. "Na podlagi zbranih obvestil je tuja krivda za smrt 22-letnega fanta izključena," so sporočili s celjske policijske uprave.

Odpovedali prireditev

Do tragičnega dogodka prihaja v času, ko je na Velenjskem jezeru potekala prireditev Skok v poletje, s katero uradno odpirajo kopalno sezono na Velenjski plaži. Dogajanje s koncerti in drugimi dogodki se je začelo v petek in bo trajalo ves konec tedna. Iz Mestne občine Velenje so medtem sporočili, da zaradi nočnega tragičnega dogodka odpovedujejo včerajšnji del prireditev ob jezeru, torej tekmovalni del skokov v jezero in večerni koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani. Dogodek ob tem v občini obžalujejo in svojcem izrekajo iskreno sožalje.