Nove informacije

Napad na mariborsko sodnico: v pridržanju osumljeni za napad

J.P.
22. 6. 2019, 14.37
Posodobljeno: 15. 10. 2019, 11.47
Deli članek:

Preiskava napada na sodnico še vedno poteka v smeri tako njenega zasebnega kot poklicnega življenja.

Bobo
Fotografija je arhivska.

V današnji izjavi za javnost so z mariborske policijske uprave sporočili, da preiskava napada na sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič še vedno poteka – tako v smeri njenega zasebnega življenja kot tudi poklicnega. Potrdili so tudi, da je v pridržanju osumljeni za napad, ne pa tudi, da gre za partnerja sodnice. Ali je to edini osumljeni za napad, ni znano.

Preiskovalci so opravili več pogovorov s sorodniki, sosedi in sodelavci, nato pa do ene ure zjutraj opravljali hišno preiskavo na domu sodnice.

Po neuradnih podatkih naj bi policisti pridržali partnerja Ružičeve.

Vodja službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitel je povedal sledeče: "Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je bila včeraj opravljena preiskava stanovanjske hiše in dveh vozil na naslovu osumljenca. Pri preiskavi smo iskali predmete in sledove, ki bi lahko bili povezani s kaznivim dejanjem. Pridržali smo osumljeno osebo, s katero danes nadaljujemo policijske postopke. Dosedanje ugotovitve preiskave in zbiranje obvestil še niso dali odgovorov na vsa vprašanja, zato jih ne moremo podrobno pojasniti. Prav zaradi tega z zbiranjem obvestil in intenzivno preiskavo nadaljujemo. Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ki jo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Vanjo je vključeno večje število kriminalistov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom, torej kot sodnice." 

S kijem

Ružičeva je bila hudo poškodovana minulo nedeljo pred njeno hišo v Pekrah. Bilo je malo po polnoči, ko se je vračala domov. Neuradno naj bi bila napadena s kijem.

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.