Oseba se ni vrnila

Nočno kopanje v Velenjskem jezeru se je končalo s smrtjo

J.P.
22. 6. 2019, 08.43
Posodobljeno: 22. 6. 2019, 11.07
Deli članek:

22-letnik se ni vrnil s plavanja.

STA
Velenjsko jezero

Okrog pol tretje ure zjutraj se je, kot poroča Uprava, v vode Velenjskega jezera s plaže pognala oseba, ki pa se s plavanja ni vrnila.

Posredovali so gasilci PGD Velenje in reševalci Podvodne reševalne službe Slovenije - Postaja Velenje, ki so preiskali območje in našli osebo, ki pa ni več kazala znakov življenja.

Okoliščine dogodka preiskujejo pristojne službe. Prve ugotovitve kažejo, da ne gre za nasilno dejanje, je za STA povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin in dodala, da bo natančen vzrok smrti pokazala odrejena sanitarna obdukcija.

"Potrdila je, da naj bi se 22-letni fant, ki je bil v družbi ob jezeru, ponoči odločil, da bo zaplaval. Ker se nato ni več vrnil iz vode, so prijatelji o tem obvestili policijo. Posredovali so tudi velenjski gasilci in reševalci podvodne reševalne službe, ki so fanta našli okoli 4. ure, ko ni več kazal znakov življenja," so zapisali.

Do tragičnega dogodka prihaja v času, ko na Velenjskem jezeru poteka prireditev Skok v poletje, s katero uradno odpirajo kopalno sezono na Velenjski plaži. Dogajanje s koncerti in drugimi dogodki se je začelo v petek in bo trajalo ves konec tedna.

Iz Mestne občine Velenje so medtem sporočili, da zaradi nočnega tragičnega dogodka odpovedujejo današnji del prireditev ob jezeru, torej tekmovalni del skokov v jezero in večerni koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani. Dogodek ob tem v občini obžalujejo in svojcem izrekajo iskreno sožalje.