Kradel cigarete

Celjski policisti prijeli vlomilca, ki je 'filmsko' bežal po avtocesti

R.T.
21. 6. 2019, 12.51
Posodobljeno: 21. 6. 2019, 12.53
Deli članek:

V teh dneh so celjski policisti odvzeli prostost osumljencu za veliko tatvino marca letos.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Gre za 28-letnega moškega s slovenske obale, ki naj bi marca letos, s še dvema pajdašema vlomil v prostore trgovskega podjetja v Celju. Lumpi so od tam odtujili za 34.000 evrov cigaret, pri tem pa odstranili varnostno ograjo, onesposobili kamere in uničili vrata. povzročili so še za okoli 6.000 evrov škode. Sostorilcev zaenkrat še niso izsledili.

Pravcati filmski pregon

Osumljenec je še z enim pajdašem nato pobegnil v smeri proti Medlogu, v kombiju, ki je bil pred časom ukraden v Italiji, na njem pa so bile nameščene druge registrske tablice. Policisti so jima sledili, zato je osumljeni pospešil in zapeljal na avtocesto v smeri proti Ljubljani. Da bi ubežal patruljnima avtomobiloma, je polkrožno obrnil in začel peljati v nasprotno smer. Med vožnjo je nato izmenično pospeševal in zaviral in tako oteževal pregon.

V nekem trenutku je vozilo ustavil, iz njega je pobegnil sostorilec, voznik pa je nato silovito zapeljal vzvratno in trčil v patruljno vozilo. Tako je policistom onemogočil nadaljno vožnjo. Sam je odpeljal naprej, nato pa skočil iz vozečega vozila in pobegnil peš.

V teh dneh so policisti osumljenca, za katerega se je izkazalo, da je policiji že dobro znan, končno izsledili in ga kazensko ovadili zaradi sumov več kaznivih dejanj. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.