Zavrl in izgubil oblast

Nove informacije: tako je prišlo do dvojne smrti v bližini Bovca

J.P.
20. 6. 2019, 10.04
Posodobljeno: 20. 6. 2019, 10.04
Deli članek:

Včeraj malo po 14. uri sta v prometni nesreči na regionalni cesti na območju naselja Soča umrla 59-letni motorist in njegova 58-letna sopotnica, oba državljana Slovaške.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Za posledicami prometnih nesreč je na cestah na Severnem Primorskem v letošnjem letu umrlo 9 oseb. 

Slovak je iz Bovca proti Trenti kot drugi vozil v koloni petih motoristov. V vasi Soča je na ravnem delu vozišča prvi v koloni začel prehitevati avtodom nemških registrskih oznak s priklopnim vozilom, ki ga je vozil 55-letni Nemec.

Zavrl s prednjo zavoro

V neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš, kjer se cesta začne vzpenjati v klanec in blagi desni pregledni ovinek, je začel prehitevati tudi Slovak, a je, ko je že bil vzporedno z avtodomom, s prednjo zavoro močno zavrl. Ker hitrosti in način vožnje ni prilagodil svojim vozniškim sposobnostim, so sporočili z novogoriške policijske uprave, je izgubil oblast nad motorjem. Ta je najprej zdrsnil v desno in z desno ročico krmila po sredini levega boka oplazil avtodom, nato ga je zaneslo v levo. Motorist in sopotnica sta padla po vozišču in zdrsela do bankine na levi strani in trčila v obcestni kamen. Od tam ju je odbilo v desno, kjer sta obležala in podlegla telesnim poškodbam. Zdravnici ni preostalo drugega, kot da je na kraju potrdila smrt obeh slovaških državljanov.

Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o hudi nesreči v vasi Soča na Bovškem s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.