nevarno

Vozniki še kar ne dojamejo: na avtocesti se ne sme ustavljati, niti ob toči

B.K.
20. 6. 2019, 09.52
Posodobljeno: 20. 6. 2019, 10.03
Deli članek:

Tako kot v prejšnjih dneh so se tudi včeraj vozniki na avtocesti ustavljali zaradi neurja s točo, poročajo gorenjski policisti.

Facebook/Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah
Takole so se včeraj, na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko, vozniki s svojimi jeklenimi konjički "stiskali" pod mostom in s tem izzivali tragedijo.

Poročali smo že o včerajšnjem "stiskanju" voznikov pod mostom na primorski avtocesti. Žal niso bili osamljeni, podobno se je dogajalo tudi na gorenjki. V zelo kratkem času je včeraj popoldan namreč nastal daljši zastoj proti Radovljici, saj so se vozniki na avtocesti začeli ustavljati, da bi svoje avtomobile obvarovali pred točo. Prometni policisti zato niso mogli priti skozi ta zastoj, da bi prišli do prvih udeležencev, ukrepali proti povzročiteljem in promet pospešili.

Na Policijski upravi Kranj zato opozarjajo, "da je egoizem posameznikov, ki jih bolj skrbi pa vozilo, kot pa za varnost udeležencev, na avtocesti zelo nevarno početje. Avtocesta je namreč zelo specifična, ker so hitrosti višje in na njej velja prepoved vsesplošnega ustavljanja. V primeru naleta v stoječe vozilo na avtocesti lahko upravičeno pričakujemo zelo hude posledice."

Gorenjski policisti zato v primeru neurja priporočajo, da vozniki hitrost prilagodijo glede na razmere in vidljivost, se ob hujšem neurju izključijo iz avtoceste ali postanejo na počivališču, pred samim vstopom na avtocesto pa naj se pozanimajo o vremenski napovedi.