Pester torek

Eden trčil v zapornico, drugi v drevo, spet tretji 'le' vijugal po cesti ...

B.K.
19. 6. 2019, 08.00
Posodobljeno: 19. 6. 2019, 08.18
Deli članek:

Torek je na dolenjskem minil v znamenju pijanih voznikov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Dolenjski policisti so v torek obravnavali kar pet primerov vinjenih voznikov, od tega je v dveh primerih šlo za povzročitelja prometne nesreče.

Trčil v zapornico in odvrnil preizkus

Novomeški policisti so bili okoli 11.30 obveščeni, da naj bi močno pijan voznik na Topliški cesti v Novem mestu z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu in trčil v zapornico na parkirnem prostoru. Na kraju so izsledili 52-letnega voznika in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, ki pripadata drugim vozilom. Avtomobil so zasegli, kršitelja pa odpeljali v prostore za pridržanje. O vseh kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brežiški policisti dva pijanca izločili še pravočasno

V naselju Zgornji Obrež so policisti v torkovih jutranjih urah izvajali meritve hitrosti in ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost za 29 kilometrov na uro. Med postopkom so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel namreč 0,39 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog v višini 1600 evrov in mu izrekli 17 kazenskih točk.

Nekaj po 11.00 pa so ustavili še voznika, ki mu je alkotest pokazal 0,45 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Pozitiven je bil tudi hitri test za droge. Voznik, sicer Ljubljančan je vozil brez  veljavnega vozniškega dovoljenja, avtomobil pa je bil neregistriran in nezavarovan. Vozilo so zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog v višini 2420 evrov in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Hudo pijan trčil v drevo

Črnomaljski policisti pa so okoli 19.30 obravnavali prometno nesrečo v okolici Črnomlja. Ugotovili so, da je 50-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Povzročitelj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,14 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, ki so ga policisti zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vijugal po cesti in ogrožal promet

Nekaj po 20.00 pa je po avtocesti, v smeri proti Obrežju vijugal 44-letni voznik iz Hrvaške. Policisti, ki so ga izsledili po telefonski prijavi, je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, danes pa ga bodo privedli v postopek k sodniku za prekrške.