Risba razžalostila vse

FOTO: »Dobrodošla Teodora« je zapisala Danijela, tri leta preden je svoji hčerki prerezala žile in jo vrgla skozi okno

R.T.
18. 6. 2019, 12.01
Deli članek:

36-letna farmacevtka je bila navidez srečna in uspešna ženska. Vse pa se je razblinilo včeraj, ko je ubila svojo hčerko. Preden je storila samomor je zažgala zofo in vpila, da so ženske ogrožene. Čeprav so jo sosedje skušali odvrniti od usodnega skoka, je bilo vse zaman.

Facebook (osebni profil)
Danijela je bila navidez srečna oseba.

Primer včerajšnje grozljivke v beograjskem naselju Bežanijska Kosa dobiva nove razsežnosti. 36-letna Danijela Radojčić je svoji triletni hčerki Teodori na rokah prerezala žile in jo vrgla skozi okno četrtega nadstropja. Deklica je sprva sicer kazala znake življenja, vendar je nekaj minut zatem še zadnjič izdihnila.

»Otroka je vrgla skozi okno, vpila je, da ne zdrži več, da so ženske ogrožene in govorila grdo o moških. Sosed jo je želel odvrniti od skoka, bilo je zaman. Skočila je tudi ona, potem pa smo zagledali še dim,« je za Kurir povedal en od sosedov. Čeprav je preiskava še na začetku, je jasno, da si je Danijela potem ko je ubila hčerko, prerezala žile, zažgala zofo in se vrgla z višine 12 metrov. 

Navidez srečna družina

Kot poročajo srbski mediji, naj bi Danijela zapadla v globoko depresijo, potem ko je v šestem mesecu nosečnosti izgubila otroka. Šlo je za spontani splav. 36-letnica je bila sicer videti kot normalna in srečna oseba. Na družbena omrežja je objavljala fotografije s potovanj in delovnega mesta. Bila je uspešna farmacevtka, ki je diplomirala v Beogradu. Dobro se je razumela s sodelavci in sodelavkami. »Vsak dan sem jih videla. Hodili so na sprehode, deklica je bila v vozičku. Delovali so srečno in zadovoljno. V šoku sem. Ne morem verjeti, kaj se je zgodilo,« je o družini za Blic povedala ženska, ki je živela v neposredni bližini družine. Danijela in Dejan sta bila v zakonu sedem let. Zadnjo javno objavo na družbenem omrežju Facebook pa je Danijela posvetila svoji hčerki, gre za risbo, na kateri je upodobljena njihova družina. 

Facebook (osebni profil)
Risba je razžalostila vse.

Na kraj tragedije so kmalu prišli Danijelin mož, brat in oče. Dejan, sicer upravnik stanovanjskega bloka, v katerem je družina živela, je bil v času zločina v službi. Ko je videl grozljive prizore, so ga reševalci odpeljali v Zemunsko bolnišnico. Reševalne enote pa so pomagale tudi Danijelinemu očetu, ki zaradi šoka ni mogel priti k sebi.