Panika na letalu

VIDEO: Grozljivka na letu iz Prištine: prepričana je bila, da bodo umrli

R.T.
17. 6. 2019, 17.16
Posodobljeno: 17. 6. 2019, 17.27
Deli članek:

Potniki na letu iz Prištine v švicarski Basel so doživeli trenutke čiste groze.

YouTube
Po zraku so leteli tudi lončki, polni pijače.

Drama se je začela že nekaj minut po vzletu z letališča v Prištini. Na krovu v Basel namenjenega letala Boeing B737-300 je bilo 121 potnikov, ki jih je med hudo turbulenco skupaj z ostalimi predmeti v letalu premetavalo kot lutke, v vsesplošni paniki pa je bilo slišati samo kričanje. Dogajanje je z mobilnim telefonom posnela 31-letna potnica Mirjeta Basha, ki je peklenski let opisala tudi za švičarski časnik Blick. 

»Začelo se je približno deset minut po vzletu, nato pa se je iz minute v minuto le še stopnjevalo. Ljudje so kričali, jaz pa sem bila prepičana, da bomo umrli« je dejala Mirjeta. Pojasnila je še, da je letalsko osebje kljub vsesplošni drami ostalo mirno, pri čemer so se po najboljših močeh trudili, da bi pomirili tudi potnike. Groza se je končala po približno petnajstih minutah, letalo pa je pozneje povsem varno pristalo na letališču v Baslu. 

Vse skupaj se je končalo s številnimi pretresenimi potniki, od katerih jih je deset utrpelo lažje poškodbe. Sicer pa si lahko delček turbulentnega leta na spodnjem posnetku ogledate sami.