Pri zavesti in zunaj življenjske nevarnosti

Poskus umora pri Mariboru: sodnico napadli s kijem?

S.R.
16. 6. 2019, 10.51
Posodobljeno: 15. 10. 2019, 11.47
Deli članek:

V nočnih urah je bila na območju Maribora napadena in hudo telesno poškodovana sodnica okrožnega sodišča v Mariboru Daniela Ružič.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Napad na sodnico Danielo Ružič se je zgodil malo po 1. uri ponoči, sporočajo iz PU Maribor. Na kraju so posredovali reševalci in policisti. Poškodovani so nudili nujno medicinsko pomoč in jo z rešilcem prepeljali v UKC Maribor

Policisti so zavarovali kraj dejanja in obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika ter državno tožilko, ki sta prišla na kraj. Vodenje ogleda kraja kaznivega dejanja poskusa umora je prevzel preiskovalni sodnik skupaj z mariborskimi kriminalisti, ki izvajajo obsežne aktivnosti v okviru intenzivne kriminalistične preiskave.

Ružičeva je zaposlena na gospodarskem oddelku mariborskega okrožnega sodišča. Neznanec oziroma neznanci - policija zaenkrat namreč še ne more izključiti možnosti, da je bilo napadalcev več - naj bi jo pretepli pred njenim domom v Pekrah pri Mariboru. Po napadu s "predmetom," kot je v izjavi za javnost pojasnil vodja mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl. Neuradno naj bi jo pretepli s kijem, je poročala TV Slovenija. Sodnico so v bolnišnico prepeljali v kritičnem stanju, utrpela pa naj bi več zlomov rok, lobanje in obraznih kosti, a je zdaj zunaj življenjske nevarnost ter je pri zavesti. Motiv za napad zaenkrat še ni znan, tako torej še ni jasno, ali je povezan z njenim poklicnim ali zasebnim življenjem.

Policisti vse, ki bi imeli o napadu kakršne koli informacije, pozivajo, naj jim to sporočijo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Odmevni primeri

Ružičeva je po poročanju STA sodila v odmevnih primerih, med drugim v tožbi DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki, gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor glede prekinitve projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND in občine Duplek proti avstrijskemu Verbundu zaradi škode v poplavah Drave leta 2012.