Tragično

Sedem jih je splezalo v kanalizacijski jašek, nihče se ni vrnil

S.R.
16. 6. 2019, 07.51
Posodobljeno: 16. 6. 2019, 07.58
Deli članek:

V enem od hotelov v indijski zvezni državi Gudžarat je pri čiščenju kanalizacije udarila velika tragedija. Strupeni hlapi so bili usodni za štiri komunalne delavce in tri člane hotelskega osebja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V hotelu Darshsan v vasici Fartikui se je v petek zamašila kanalizacija. Prvi je ponoči v greznico splezal eden od komunalnih delavcev, poroča BBC. Njegovi sodelavci so ga zaman čakali na površju. Ni se vrnil, niti se ni odzival na njihove klice, zato so šli za njim. Ni jih bilo več na spregled. Nekoliko pozneje je zagato opazilo hotelsko osebje, trije najbolj pogumni med njimi pa so pljunili v roke in se tudi sami odpravili v neznano. Čakala jih je enaka usoda, najprej so se onesvestili in nato umrli. 

Število žrtev je postalo preveliko, zato so preostali končno poklicali reševalce, ki so v tri ure trajajoči operaciji iz greznice izvlekli sedem trupel. Nevarnost, ki jo v Indiji predstavlja delo v kanalizacijskih jaških, je dobro znana, po nekaterih ocenah pa je v zadnjih desetih letih zaradi vdihavanja nevarnih plinov življenje izgubilo skoraj 1800 komunalnih delavcev. V zvezi s petkovim incidentom bo lastnika hotela doletela obtožnica, oblasti pa so hkrati obljubile, da bodo družinam žrtev namenile finančno pomoč.