Smrtna kazen

VIDEO: 37-letni Tim, ki je surovo ubil svoje otroke, bo usmrčen

A.S.
14. 6. 2019, 14.43
Posodobljeno: 14. 6. 2019, 14.49
Deli članek:

Prošnje mame petih otrok Amber Kyzer, da prizanesejo njenemu nekdanjemu možu in morilcu, porotniki niso uslišali. Timothyju oziroma Timu Jonesu so porotniki v ameriški zvezni državi Južna Karolina dosodili smrtno kazen.

Screenshot / News 19 WLTX
Tim Jones

Spomnimo:

Jones je po ločitvi doživel živčni zlom. Žena ga je zapustila zaradi najstnika iz sosedstva. Bil je prepričan, da se je njegov šestletni sin skupaj s svojo materjo zarotil proti njemu. V navalu jeze ga je avgusta leta 2014 prisilil, da je telovadil, vse dokler ni omagal in zadnjič izdihnil.

Nekaj ur kasneje se je 37-letnik odločil, da bo ubil tudi ostale otroke. Zadavil je osemletnega Meraha in sedemletnega Eliasa ter zadušil dveletnega Gabriela in enoletno Abigail. Gabriela in Abigail ni mogel zadaviti z rokami, ker so bile te prevelike za njuna majhna vratova. 

Užaloščena Amber je kljub izgubi otrok porotnike v torek prosila, da osumljenemu ne dosodijo smrtne kazni, ker kot pravi »ne bi želela, da starši nekdanjega soproga trpijo, ker vem kako je, ko izgubiš svojega otroka«.

Screenshot/ News 19 WLTX
Amber Kyzer

Včeraj pa so porotniki 37-letnika obsodili na smrtno kazen. Njegovi odvetniki sicer še vedno skušajo dokazati, da se je Jones boril z nediagnosticirano duševno motnjo.

V Jonesovi družini so bile prisotne zlorabe in duševne motnje

Na sodišču se je razvedelo, da Timothy Jones prihaja iz družine, ki beleži primere zlorab in psihičnih bolezni. Njegovo babico je spolno zlorabil njen očim, ona pa je pri 12 letih rodila Jonesovega očeta.

Osumljenčeva mati je imela shizofrenijo in pristala v bolnišnici, ko je imel Jones zgolj tri leta. Svojim zdravnikom je povedala, da jo je v sklopu vudu rituala zlorabljal njen oče: zaklenil jo je v omaro in poleg nje položil kokoš, iz katere je še tekla kri.