Brez slušnega aparata

Ksenji je potegnil celo kiklo dol, dobro, da je imela pajkice: "Govoril mi je, naj mu pokažem zize"

B. Blaić / Dolenjski list
14. 6. 2019, 19.56
Deli članek:

Lucija in Jagoda Brajdič sta obtoženi velike tatvine, priči pa sta govorili o tem, da je oškodovanec sam ponujal denar Rominjam.

B.B.
Lucija Brajdič (v sredini) in njena hči Jagoda (levo)

Na sojenju stari znanki policije Luciji Brajdič iz Kerinovega Grma in njeni hčerki Jagodi Brajdič, ki zaradi obtožb o kaznivem dejanju velike tatvine poteka na Okrožnem sodišču v Krškem, v petek niso mogli zaslišati oškodovanca, 85-letnega L. M. Gospod je namreč na narok prišel brez slušnega aparata, tako da vprašanj sodnice Cvetke Ogorevc Sotelšek ni slišal, deloval pa je tudi zelo zmedeno in neodzivno, tako da ga je sodnica na koncu odpustila in pozvala, naj na naslednji narok s seboj prinese slušni aparat.

Oškodovanec naj bi ponujal denar

Narok se je nato nadaljeval z zaslišanjem Ksenje Kovačič ml., ki je trdila, da jo je oškodovanec, kadar je šla k zdravniku, večkrat lovil za zadnjico in prsi ter ji ponujal denar v zameno za različne spolne usluge. »Večkrat sedi tam in lovi romske ženske. Tudi pred trgovinama Mercator in Tuš je pogosto, sploh 15. v mesecu, ko Romi dobimo denar in gremo nakupovat. Meni je ponujal 100 evrov, pa nisem vzela. Večkrat mi je ponujal denar,« je pripovedovala Kovačičeva, pri čemer jo je sodnica izrecno opozorila, da je krivo pričanje lahko kaznivo.

»Govoril mi je, naj mu pokažem zize«

Pred sodiščem je pričala njena mama Ksenja Kovačič st., ki je sicer sestrična Lucije Brajdič. Opisala je okoliščine tistega dne, ko naj bi obtoženi kradli 85-letniku. Povedala je, da je januarja 2017, ko so bili v zdravstvenem domu v Krškem, do njih pritekel moški in jih obtožil, da so mu ukradli denar. »Mi nismo bili, Lucije in Jagode pa tudi ni bilo videti,« je pripovedovala starejša Kovačičeva in tudi sama pritrdila zgodbi svoje hčerke. »V Brežicah je enkrat hodil za mano. Meni je potegnil celo kiklo dol; dobro, da sem imela pajkice. Govoril mi je, naj mu pokažem zize, in mi dajal denarnico v roko.« Sojenje se bo nadaljevalo.