Pretresljivo

Sumljivo dogajanje v Žusterni: moška naj bi prežala na deklico …

R.T.
13. 6. 2019, 16.32
Posodobljeno: 13. 6. 2019, 16.33
Deli članek:

Pretresljiv zapis na facebooku je marsikateremu staršu pognal strah v kosti …

Profimedia
Fotografirala naj bi jo med igro v vodi (fotografija je simbolična).

Koprčanka je bila v ponedeljek priča, kako sta dva domnevna tujca na plaži v Žusterni fotografirala približno dve leti staro deklico, ki se je igrala v vodi. Očividka je bila tam s svojo hčerko – ravno sta odhajali pod tuš, ko je eden od njiju pristopil k prijateljici njene hčerke in jo vprašal, če bi šla plavati z njim. »Nemudoma sem odšla do njega in ga vprašala, kaj hoče, nato sem odšla do staršev od punče in jima povedala, da sta slikala njuno deklico,« je zapisala in dodala, da je mama sicer nekaj videla, a ni bila prepričana, dokler ni dobila njene potrditve. Koprčanka je poklicala policijo; kot je zapisala, so policisti v telefonu moškega našli videoposnetek in fotografijo omenjene deklice. Osumljenčev odgovor naj bi bil, da mu je bilo zanimivo, kako se je deklica igrala.

Previdnost ni odveč

V zvezi z zapisom smo se obrnili na koprsko policijsko upravo. Tam so nam potrdili, da so prejeli omenjeno prijavo, a da še vedno zbirajo dodatne informacije. Več podatkov torej sledi.

Vseeno velja navesti opozorile avtorice zapisa: »Starši, bodite pozorni na svoje otroke in jih niti pod razno ne puščajte brez nadzora na plažo, še posebej najstnice.«