Hišne preiskave

FOTO: Zasegli 1500 sadik in 28 kilogramov posušene konoplje

J.P.
12. 6. 2019, 12.42
Posodobljeno: 12. 6. 2019, 12.45
Deli članek:

Včerajšnje hišne preiskave so obrodile sadove.

PU Celje
Prostor, v katerem so vzgajali konopljo.

Kriminalisti in policisti celjske policijske uprave so v navezi z Generalno policijsko upravo včeraj ovadili dvanajst oseb, starih od 27 do 47 let. Devet jih je slovenskih državljanov, dva sta državljana Srbije in eden državljan Hrvaške. Kazensko ovadbo bodo podali za dvanajst kaznivih dejanj.
85 policistov, kriminalistov in pripadnikov Posebne policijske enote Policijske uprave Celje je opravilo sedem hišnih preiskav in sedmim osumljenim odvzelo prostost.

PU Celje
Posušeni rastlinski delci

Zaseženo:

· okoli 1500 sadik konoplje v različnih fazah zorenja, 
· okoli 28 kg posušenih cvetov konoplje pripravljenih za nadaljnjo 
prodajo, 
· dobrih 60.000 € gotovine, 
· več opreme za gojenje konoplje in 
· več pripomočkov za preprodajo droge, kot so tehtnice, aparati za 
vakumsko pakiranje in podobno.

Preko spletne prodajalne

Preiskava je sicer trajala od lanskega decembra. Kot so sporočili s celjske policijske uprave, so glavni akterji kriminalne združbe preko spletne prodajalne s sedežem na območju Celja, prodajali opremo za gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin. Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate prednostno namenjene za vzgojo rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka letno in večjo vsebnost Tetrahidrokanabinola.

Prav tako so si na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali več kot 1000 sadik konoplje. Posušeno konopljo so hranili na drugi lokaciji, kjer so preiskovalci našli 50 paketov po pol kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje.