Krinka nedolžnega obraza

Medicinska sestra in serijska morilka: ubila naj bi najmanj osem novorojenčkov

A.S.
11. 6. 2019, 12.09
Posodobljeno: 11. 6. 2019, 12.19
Deli članek:

29-letna medicinska sestra Lucy Letby je bila ponovno aretirana v britanski bolnišnici v okrožju Cheshire. Policisti namreč sumijo, da je umorila najmanj osem otrok.

Facebook (osebni profil)
Lucy Letby

Lucy Letby so britanski policisti aretirali že julija lani, ko so preiskovali smrti novorojenčkov v sumljivih okoliščinah med letoma 2015 in 2016. 29-letnico so takrat zasliševali zaradi suma, da je umorila osem otrok in poskusila ubiti še šest ostalih. Takrat so tudi preiskali dom osumljenke in njene matere, Lucy Letby pa je kmalu zatem poravnala varščino za pogojni izpust.

Bila je obraz kampanje za zbiranje sredstev za pediatrični oddelek

Policisti pa so sedaj sporočili da preiskujejo še dodatne tri poskuse umora na pediatričnem oddelku v chesterski bolnišnici in da je bila Letbyjeva ponovno aretirana. Več informacij o smrti otrok ni bilo podanih. Detektiv Paul Hughes pa je povedal: »Počnemo vse, kar lahko, da bi čimprej ugotovili kaj je pripeljalo do smrti številnih novorojenčkov«. Starši preminulih otrok so bili obveščeni o ponovni aretaciji Letbyjeve, staršem pa so policisti nenehno v oporo.

Osumljena je z delom v chersterski bolnišnici začela, potem ko je diplomirala na Chester University leta 2011. Prav tako je bila obraz kampanje v okviru zbiranja sredstev za tamkajšnji pediatrični oddelek. Bolnišnica je s kampanjo zbrala tri milijone funtov.