Na Gorenjskem več nesreč

Krepko nadelanega ga je na Bregu ob Savi ustavila šele ograja

S.R.
11. 6. 2019, 09.44
Posodobljeno: 11. 6. 2019, 09.57
Deli članek:

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve nesreči dvokolesnikov, nesrečo zaradi alkohola in voznika, ki je bil pod vplivom prepovedanih drog.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Strahinju sta trčila voznica skuterja in voznik avtomobila, sporoča tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos ter dodaja, da okoliščine kažejo na krivdo voznika, ki je voznici skuterja na križišču odvzel prednost. Ta se je v nesreči poškodovala. Počilo je tudi na Bledu, kjer je voznica z osebnim avtomobilom zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v motorista pred seboj. Nastala je samo materialna škoda.

Krepko pijan pa je na Bregu ob Savi zaradi kombinacije alkohola (0,87 mg/l) in nepravilne vožnje nesrečo povzročil voznik kombija. Med vožnjo preblizu roba ceste je trčil v ograjo stanovanjske hiše, ki ga je »prisilno« ustavila. "Lahko bi rekli, da je rezultat glede na stopnjo alkohola pričakovan in logična posledica vpliva alkohola na voznika, ki pri taki stopnji vozi bolj kot ne na pamet," je zadevo opisal Kos. Policisti bodo o prekršku z nujnim obdolžilnim predlogom obvestili pristojno okrajno sodišče, predlagali pa bodo tudi trajen odvzem vozniškega dovoljenja.

Še enega voznika pa so policisti zalotili pri vožnji pod vplivom prepovedanih drog. Hitri test je pokazal pozitiven rezultat na prisotnost konoplje. Strokovni pregled je voznik sicer odklonil, policisti pa so mu manjšo količino konoplje tudi zasegli. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

"Vse tri nesreče bi se dalo preprečiti. Prvi dve z nekoliko več pozornosti, tretjo, kjer je bil voznik pijan, pa s pitjem po in ne pred vožnjo," še dodaja Kos.