Nove informacije

Preden je do smrti povozil dve osnovnošolki, je povzročil še eno nesrečo. Mučile naj bi ga hude bolečine

J.P.
11. 6. 2019, 07.33
Posodobljeno: 11. 6. 2019, 07.42
Deli članek:

Tudi družina ni vedela, da se mu je le 20 dni pred veliko tragedijo pripetila še ena prometna nesreča.

Hina/STA
Tragedija je vzela življenji osnovnošolk in najboljših prijateljic Ive in Renate.

Tako Brodsko-posavska policijska uprava in kot tudi podjetje Hrvaške avtoceste (Hac) sta potrdila, da se je 59-letni Ivo Filipović, ki je v petek malo pred 10. uro s hitrostjo 90 kilometrov na uro pripeljal na počivališče med Novsko in Okučani ter brez zaviranja zapeljal v skupino ljudi, pred tem zapletel v še eno prometno nesrečo. 17. maja okoli 11. ure je namreč na hrvaški avtocesti A3 v bližini mesta Rešetari s svojim tovornjakom na odstavnem pasu trčil v vozilo Hrvaških avtocest, ob povratku na vozni pas pa še v tovorno vozilo. Nastala je materialna škoda.

Spregledal vozilo?

Na kraju nesreče so posredovali policisti omenjene policijske uprave, ki so Filipoviću zaradi povzročitve prometne nesreče izročili plačilni nalog. Kot poroča 24sata, je nesrečo povzročil, ker je "s svojega pasu nekontrolirano zapeljal na odstavni pas, na katerem je stalo vozilo Hrvaških avtocest" – ko ga je opazil, je že bilo prepozno, pišejo, ob povratku na vozni pas pa je trčil še v tovorno vozilo.

24sata še poroča, da voznikova družina za to nesrečo ni vedela.

Bolečina zaradi sedenja

V petkovi nesreči sta umrli najboljši prijateljici Iva J. in Renata H. iz Erduta v Osješko-baranjski županiji, stari 14 let. 26 in 28 let stari ženski sta bili huje poškodovani.

V Dnevniku Nove TV je bilo mogoče slišati, da je Filipović 24 ur pred nesrečo poiskal zdravniško pomoč. Jutarnji list pa poroča, da zaradi hudih bolečin v hrbtu zaradi sedenja ni bil zmožen voziti. Bolečina naj bi iz spodnjega dela hrbtenice prehajala tudi v noge. Dobil naj bi recept za dve zdravili, s tem da bi moral po jemanju enega od njiju počivati, saj s svojim delovanjem zmanjšuje sposobnost vožnje. Filipović naj bi zato prespal v kabini svojega MAN-a.