Poziv policije

V središču Goriških Brd sta mu pod nos pomolila nož in ga oropala

S.R.
10. 6. 2019, 12.23
Posodobljeno: 10. 6. 2019, 12.52
Deli članek:

V naselju Dobrovo v Goriških Brdih sta včeraj malo pred 20. uro dva neznanca oropala nič hudega slutečega moškega.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Rop se je pripetil na parkirišču v neposredni bližini večje trgovine. Policisti so ugotovili, da sta neznanca od oškodovanca zahtevala gotovino oziroma denarnico, ki jo je nosil okoli pasu, sporočajo iz PU Nova Gorica. Najprej sta mu zagrozila s pregovornim nasiljem, a se je napadeni fizično branil, zato je eden od napadalcev vložek povečal na resno grožnjo z nožem, nakar se je oškodovanec vdal in denarnico izročil. Storilca sta jo nato peš ucvrla na cesto pod parkiriščem, kjer sta sedla v bel avtomobil in jo pobrisala.

Policisti in kriminalisti okoliščine kaznivega dejanja v tem trenutku še vedno intenzivno preiskujejo, o preiskavi pa so obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih gre za mlajša storilca, še sporoča policija. Eden izmed njiju je visok približno 180 centimetrov, oblečen pa je bil v svetlejša zgornja oblačila, medtem ko je drugi nekoliko nižji in je svetlih las. Oba sta močnejše postave.

Policisti vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi v povezavi z ropom imeli kakršne koli koristne informacije, prosijo, naj jim to sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 oziroma pokličejo policiste PP Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si) ali najbližjo policijsko postajo.