Udaril v trdi noči

FOTO: V Debrijah blaznež z motorko napadel 17 maturantov

S.R.
7. 6. 2019, 10.44
Posodobljeno: 7. 6. 2019, 19.14
Deli članek:

Na avstrijskem Koroškem poteka preiskava nočnega incidenta, kjer je nek norec z motorno žago grozil 17 srednješolskim maturantom.

LPD Kärnten
Prizorišče po napadu.

Skupina 17 srednješolcev je včerajšnjo noč preživela na plaži ob Milštatskem jezeru v Debrijah (Döbriach), kjer so praznovali konec šolskega leta. V trdi noči se je nanje nenadoma spravil neznan blaznež. Policija, ki še vedno stika za vsemi dokazi, sicer ni povsem prepričana, ali je šlo za resen napad, ali pa je bila zadeva zaigrana oziroma ali je šlo za neslano šalo, poroča avstrijski Kleinezeitung. 

Drama se je odvila ob približno 1.30 uri, ko so nekateri dijaki v šotorih že zatisnili oči, a je nekaj najbolj vztrajnih še vedno čepelo ob steklenicah piva. Takrat se je od nikoder vzel neznanec s prižgano čelno svetilko, ki je v rokah vihtel brnečo motorno žago. Za prestrašenimi dijaki se je pokadilo, blaznež pa se je z motorko lotil mize. Po tleh se je razletela steklovina, poškodoval pa je tudi razne elektronske pripomočke. Ko je mizo »počistil,« je izginil v noč. Po navedbah policije v incidentu nihče ni bil poškodovan.

Šlo naj bi sicer za približno 170 centimetrov visokega ter med 45 in 55 leti starega moškega z brado in sivimi lasmi, a se po navedbah policije pričevanja dijakov v nekaterih podrobnostih razlikujejo. Policisti dodajajo, da bi seveda lahko šlo za kakšnega od sosedov, ki so mu maturantje kratili nočni mir. Ni mogoče izključiti niti možnosti, da so dramo zaigrali sami. Policija incident še preiskuje.