Nesreča ali zločin

Misterij: pet dni, tri nenadne smrti, isto letovišče

A.S.
6. 6. 2019, 17.28
Posodobljeno: 6. 6. 2019, 17.45
Deli članek:

Pet dni preden so v hotelski sobi počivališča v Dominikanski republiki našli mrtev par iz ameriške zvezne države Maryland, je v istem turističnem letovišču umrla ženska iz Pensilvanije, poroča CNN.

Facebook (osebni profil)
Miranda Schaup z možem

Prvi primer

41-letna Miranda Schaup-Werner se je nedolgo po prijavi v hotel Bahia Principe v La Romani zrušila in umrla. Z možem sta praznovala obletnico poroke in pila pijačo iz minibara. Kar naenkrat pa je Miranda izgubila zavest. Čeprav so takoj poklicali reševalce, je bilo za 41-letnico prepozno. Preminula je v hotelski sobi.

Facebook (osebni profil)
Praznovala sta obletnico poroke.

“V določenem trenutku je bilo vse v redu, smejala se je in fotografirala, v drugem pa je začutila močno bolečino in poklicala soproga. Kmalu zatem je izgubila zavest,” je povedal predstavnik Mirandine družine Jay Mcdonald.

Drugi primer

Partnerja in partnerko iz Marylanda so našli mrtva 30. maja v istem letovišču, a v drugem hotelu. Do njune smrti je prišlo zgolj pet dni zatem, ko je preminula Miranda Schaup-Werner. Hotelsko osebje je opazilo, da se 63-letni Edward Nathaniel Holmes in 49-letna Cynthia Ann Day iz hotela nista odjavila v predvidenem času. Ko so preverili, kaj se dogaja, so par našli v njuni sobi. Bila sta mrtva.

Facebook (osebni profil)
Nathaniel Holmes in Cynthia Ann Day

Družina preminule opozorila na podobnosti

Ko so družinski člani Mirande Schaup-Werner slišali za smrt para, so takoj kontaktirali Ministrstvo za zunanje zadeve v ZDA in opozorili na podobnosti misterioznih smrtnih primerov.

“Miranda je bila povsem zdrava preden je umrla. Sprva smo mislili, da gre za nesrečo, sedaj pa nismo več prepričani v to,” je povedal McDonald.

Vodja letovišča Bahia Principe Hotels & Resorts je izjavil, da zaenkrat ni znakov o povezanosti “dveh tragičnih incidentov”. Zagotovil je še, da je osebje hotela sledilo vsem varnostnim protokolom.