Tragičen konec iskalne akcije

FOTO: Skozi sneg padla v leden gorski potok in se za vedno poslovila

S.R.
5. 6. 2019, 18.04
Posodobljeno: 5. 6. 2019, 18.24
Deli članek:

Uresničil se je najbolj črn scenarij, iskalna akcija v avstrijski dolini Kleinwalsertal se je končala v tragediji.

Facebook
Trupli so našli približno 30 metrov od luknje, skozi katero sta padla.

Obsežna iskalna akcija v dolini Kleinwalsertal v avstrijskem nacionalnem parku Kalkalpen je končana. Danes opoldne so namreč našli trupli pohodnikov, ki sta bila pogrešana od včeraj zjutraj. Med hojo sta skozi luknjo v snegu nesrečno padla v leden gorski potok. Tragedija se je pripetila na nadmorski višini približno 2500 metrov.

Gre sicer za 40 in 41 let stara nemška zakonca iz Hannovra, ki sta se včeraj v spremstvu še ene osebe odpravila na območje gore Widderstein. Kot danes poroča avstrijski Kleinezeitung, je trojica v nekem trenutku naletela na večje območje z debelo snežno odejo, med iskanjem poti pa je 40-letnici zdrsnilo, po nekaj metrih drsenja pa je izginila skozi luknjo v snegu. Moška sta ji poskušala pomagati, a je nato tla pod nogami izgubil še njen soprog. Lažje poškodovani spremljevalec, ki pri sebi ni imel telefona, se je po pomoč odpravil v dolino.

Bergrettung Kleinwalsertal
V iskalni akciji je sodelovalo približno 50 gorskih reševalcev in policistov.

V iskalni akciji je sicer sodelovalo več kot 50 gorskih reševalcev in policistov, pri iskanju pa so si pomagali tudi s sondo in kopačem. Njuni trupli sta ležali približno 30 metrov nižje od luknje v snegu, skozi katero sta po navedbah spremljevalca padla. Snežna odeja je na mestu nesreče sicer debela približno šest metrov. Natančen vzrok smrti bo znan po opravljeni obdukciji.