Zapora ceste

Na štajerski avtocesti danes dva naleta

B.K./STA
4. 6. 2019, 14.44
Posodobljeno: 4. 6. 2019, 14.47
Deli članek:

V prometni nesreči, ki je dopoldne zaprla štajersko avtocesto med Šentrupertom in Vranskim, je prišlo do naletnega trčenja treh osebnih avtomobilov, povzročitelj pa je bil huje poškodovan. Le malo pozneje je na isti avtocesti prišlo do drugega naletnega trčenja, v katerem je bil prav tako huje poškodovan voznik, ki je povzročil nesrečo.

Bobo
Fotografija je simbolična

Policisti so bili nekaj pred 9. uro obveščeni o prvi prometni nesreči na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane pri izvozu za Šentrupert. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti 74-letnega voznika osebnega avtomobila. Prišlo je do naletnega trčenja treh vozil, v katerem se je 74-letnik huje poškodoval, drugih pet udeležencev pa lažje. Zaradi nesreče je bila štajerska avtocesta proti Ljubljani nekaj časa zaprta.

Le malo pozneje pa se je na isti avtocesti zgodila še druga prometna nesreča, v bližini uvoza za Žalec. Tudi v tem primeru je šlo za naletno trčenje, saj je 59-letni voznik kombiniranega vozila brez zaviranja trčil v zadnji del tovornega vozila, ki se je počasi premikal v koloni. Voznika so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico.