Na slovenski meji odjeknila strela

»Stoj streljal bom!« je po napadu zakričal policist, a on ni odnehal

S.R.
3. 6. 2019, 14.13
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 14.33
Deli članek:

Slovenski policisti in vojak so se v soboto ob zori znašli v zagonetni situaciji, ki pa so jo uspešno razrešili.

Radio Krka
Fotografija je simbolična.

V soboto sta malo pred 5. uro zjutraj med opravljanjem nalog varovanja državne meje v dramo zašla policist policijske postaje Ljutomer in vojak. Kot sporočajo iz PU Murska Sobota, se je vse skupaj začelo v naselju Šprinc pri Razkrižju, kjer sta z utripajočimi modrimi lučmi in zvočnimi signali poskusila zaustaviti avtomobil znamke Chreisler, opremljen z nemškimi registrskimi številkam.

Voznik znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri naselja Veščica, po približno 500 metrih pa se je ustavil in pričel bežati. Medtem ko je vojak zavaroval vozilo, v katerem je bilo več potnikov, se je policist pognal za pobeglim voznikom, ki je pozive še naprej ignoriral, ter ga čez približno 100 metrov dohitel in podrl na tla. Voznik je v tem trenutku policista napadel, a se je ta uspel obraniti, pri tem pa je opazil, da napadalec obvlada borilne veščine, zato je odskočil, izvlekel službeno pištolo in ga pozval z besedami »stoj streljal bom!« Naletel je na gluha ušesa, saj je moški nadaljeval z napadom, zato je policist dvakrat opozorilno ustrelil proti bližnji njivi, napadalec pa se je znova pognal v beg v smeri naselja Veščica. Policist se je seveda znova pognal za njim. Dohitel ga je v trenutku, ko je na kraj prispela druga patrulja, situacija se je tako prevesila v korist policistov, ki so bežečega napadalca obvladali z uporabo prisilnih sredstev. Tako osumljeni kot policist sta bila lažje telesno poškodovana. 

Policisti so z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja dejanja ugotovili, da gre za  39-letnega državljana Srbije, ki je v vozilu nezakonito prevažal tri državljane Indije in tri državljane Bangladeša. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Srbskega sprovajalca so pridržali in ga bo doletela kazenska ovadba. Preiskovalni sodnik je zoper njega že odredil pripor.