Čezmejno zasledovanje

Polnočni lov za lopovoma se je začel v Radencih in končal v Avstriji

S.R.
3. 6. 2019, 13.18
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 13.46
Deli članek:

Policisti so v čezmejnem zasledovanju ujeli lopova, ki sta v avtomobilu skrivala najrazličnejše pripomočke za zganjanje lumparij.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Gornjeradgonski policisti so včeraj malo pred 24. uro v Radencih poskušali zaustaviti voznika osebnega avtomobila znamke Mazda. Neuspešno. Voznik je sprva sicer nekoliko zmanjšal hitrost, a je, še preden je ustavil, znova stopil na plin in oddrvel v smeri Gornje Radgone. Za njim so se seveda pognali tudi policisti, sporočajo iz PU Murska Sobota.

Sicer povsem mirno noč so presekale policijske modre luči in zvočni signali. Voznik se zanje ni brigal, mazdo pa je pognal do hitrosti približno 140 kilometrov na uro, dokler zapeljal pri Gornji Radgoni zapeljal čez otok krožišča, kjer si je prednji pnevmatiki. Kljub temu se ni dal in je nadaljeval proti Avstriji ter mejo tudi prečkal. Čez mejo so mu sledili tudi slovenski policisti, ki so o tem obvestili avstrijske varnostne organe. Pred naseljem Weixelbaum je njegov avtomobil pod prevelikim stresom vendarle klonil, pnevmatike so končno izgubile sapo, policisti pa so voznika in sopotnika pozvali, naj izstopita in jima takoj nadeli lisice.

Kdo sta lopova?

Izkazalo se je, da je za volanom sedel 54-letni Poljak, na sovoznikovem sedežu pa mu je družbo delal 46-letni sodržavljan. Mazdo sta opremila z ukradenimi registrskimi tablicami, a to ni nič presenetljivega, saj je bila ukradena tudi mazda. Policisti so ugotovili, da je bilo vozilo že 4. junija lani ukradeno v Ljubljani. Še več zanimivosti je bilo skritih v avtomobilu. Tovorila sta vse od raznega vlomilskega orodja, prenosne radijske zveze, naprave za nočno opazovanje, jeklenke z neznanim plinom in več registrskih tablic (poljske in slovaške) do posode z bencinom in nekaterih osebnih stvari. 

Tujca bosta seveda nagrajena s kazensko ovadbo, voznika pa bo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov doletel tudi poseben ukrep.