Ugrabil ženski in ju ustrelil

Dejal je, da se bo predal, nato so odjeknili streli, v mlaki krvi pa obležale tri osebe

S.R.
31. 5. 2019, 13.43
Posodobljeno: 31. 5. 2019, 15.05
Deli članek:

Današnja drama s talci v Švici se je končala s tremi trupli. Nenadoma so odjeknili so streli, v mlaki krvi pa so obležale tri osebe.

Reuters
Fotografija je arhivska.

V Zürichu so se danes prebudili v krvavo jutro, potem ko je oborožen 60-letnik za talki vzel dve ženski in se zabarikadiral v stanovanje

Policija je bila o dogajanju obveščena malo po 5. uri zjutraj. Ko so na kraj prispele prve patrulje, se je skozi okno stanovanja oglasil ugrabitelj. Pojasnil jim je, da ima v stanovanju zajeti dve ženski, ki jima bo vzel življenje, če se policija ne bo nemudoma odstranila. Na kraj so prispele tudi posebne enote in pogajalec, usposobljen za delovanje v kriznih situacijah. Območje so zaprli, drama pa se je nadaljevala do približno 8.30 ure, ko je ugrabitelj dejal, da se bo čez 10 minut predal. Le nekaj minut pozneje so v stanovanju odjeknili streli, nato pa so v stanovanje vdrli specialci. 

Pričakalo jih je krvavo prizorišče in tri ustreljene osebe. Oživljanje je bilo neuspešno. Kot poročajo lokalni mediji, si je 60-letni švicarski državljan sodil sam, še prej pa je hladnokrvno ustrelil 34 in 38 let stari talki.