Groza pri severnih sosedih

FOTO: Hčerka v rastju pred supermarketom našla truplo svoje mame

S.R.
30. 5. 2019, 09.16
Posodobljeno: 30. 5. 2019, 13.41
Deli članek:

V avstrijskem mestu Amstetten, ki ga je za vedno zaznamoval zloglasen primer Fritzl, se po januarskem umoru soočajo z novo grozo. Umorjena je bila mati dveh otrok.

LPD Niederösterreich
Avto, ki je bil v lasti umorjene Brigitte.

Spomin na grozljiv umor v Amstettnu v Spodnji Avstriji, kjer je januarja letos v Turčiji rojeni fanatik svoji soprogi pred očmi njunih štirih otrok zadal 38 vbodnih ran, je še svež, a udarila je že nova tragedija.

V naselju Greinsfurth so v torek ponoči v grmičevju ob parkirišču pred supermarketom našli truplo 52-letne Brigitte B. Da je primer še bolj tragičen, je poskrbelo dejstvo, da je truplo našla hčerka umorjene. Ta je bila zaskrbljena, ker se mama tistega večera ni vrnila iz službe, zato se je odpravila do supermarketa, kjer je bila Brigitte zaposlena kot poslovodkinja.

LPD Niederösterreich
Avto, ki je bil v lasti umorjene Brigitte.

Vse kaže, da je bila Brigitte zadavljena, na truplu pa so našli tudi vbodno rano. Avstrijski mediji kot najverjetnejši scenarij omenjajo napad iz zasede. Policija ima zaenkrat malo sledi, a naj bi pod drobnogled vzeli osebo iz Brigittinega ožjega kroga oziroma kroga njene družine. Policija zdaj išče morebitne očividce, ki bi lahko ponudili koristne informacije o vozilu znamke Opel Corsa, zlasti, če so to vozilo na območju videli v noči na sredo. Gre namreč za avtomobil, ki ga je vozila Brigitte in ki ga v torek, ko so našli njeno truplo, ni bilo na parkirišču. Ob približno 3.30 uri so ga nato našli približno 700 metrov od kraja zločina. Policisti tako dopuščajo možnost, da ga je po umoru nekdo še vozil.

"Prosim pomagajte ... v Amstettnu so včeraj umorili najino mamo," pa je včeraj na facebooku zapisala ena od hčerk in se s tem na javnost obrnila s prošnjo za informacije.