Iz Ljubljane do Novega mesta

Ugrabljen v Ljubljani, prisiljen v dvige gotovine, v gozdu prepričan, da ga bodo ubili, na koncu jim je dal vse

J.P.
28. 5. 2019, 11.51
Posodobljeno: 28. 5. 2019, 11.56
Deli članek:

Dobili so ga v Ljubljani, rešil se jih je šele v Novem mestu.

Profimedia
Ko jim je izročil denar, so ga izpustili v Novem mestu (fotografija je simbolična).

V sredo okoli 3. ure je zapuščal gostinski lokal v Ljubljani, ko so ga v avtomobil strpali neznanci. Od njega so zahtevali denar, ki pa ga ni imel pri sebi, zato so ga odpeljali do več bankomatov na območju Ljubljane in Kočevja, kjer so ga prisilili v dvige gotovine. Pozneje so ga odpeljali v gozd, kjer so ga pretepali in mu grozili z ubojem, če jim ne bo izročil še preostalega denarja, ki ga je imel na bančnem računu. V jutranjih urah so se oglasili v banki v Novem mestu, kjer je dvignil še preostanek denarja.

"Storilci so žrtvi ves čas grozili, po prejemu denarja pa ga izpustili," so sporočili z novomeške policijske uprave. Kriminalisti so ugotovili, da so kaznivih dejanj ropa in ugrabitve osumljeni štirje storilci z območja Kočevja, stari med 17 in 26 let.

Stara znanca policije

Pridobili so odredbe sodišča in na naslovih bivanja osumljencev opravili hišne preiskave ter jim zasegli "predmete, pomembne za kazenski postopek".

Osumljence so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zoper tri odredil pripor. Dva izmed njih so policisti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj.