Surov umor

Umoril je mater svojih otrok in jo zakopal na vrtu: zaželel si je razmerja z njeno sestro

A.S.
27. 5. 2019, 19.50
Posodobljeno: 28. 5. 2019, 18.07
Deli članek:

37-letno Fahimo Yusuf je z nasadnim ključem za kolo, medtem ko so otroci spali, ubil njen mož. Truplo je zakopal na vrtu za hišo. Motiv pa naj bi bila želja po razmerju s svakinjo.

Facebook (osebni profil)
Fahima Yusuf.

V avstralskem mestu Perth je avgusta lansko leto prišlo do surovega umora. 32-letni Ahmed Dawood Seedat je z nasadnim ključem za kolo pokončal svojo ženo. S kovinskim predmetom jo je močno udarjal po glavi in jo dušil, vse dokler ni zadnjič izdihnila. Kot je na sodišču danes povedal zločinec so bile njene zadnje besede: “Ljubim te”. Med umorom so njuni otroci še spali. Žrtev je kasneje zakopal na vrtu, v izkop pripravljen za izgradnjo bazena. Fahimino truplo so po opozorilu družine, da nekaj ni v redu, našli policisti.

Zanimalo ga je, kako se kremira telo

Danes je morilca avstralsko sodišče obsodilo na 23 let zaporne kazni. Sodnik je umor označil kot strahopetno in neusmiljeno dejanje. Obtoženi naj bi se na umor pripravljal že več tednov preden je uresničil svoje zle namere. Preiskovalci so v zgodovini brskalnika na njegovem računalniku našli, da je 32-letnik preverjal kako se kremira telo ali nekoga zakoplje še živega.

Motilo ga je, da si je žena zaželela intimnih odnosov

Ženo je napadel, ko je ta še spala, motiv pa je skrajno bizaren. Obtoženi si je namreč zaželel razmerja s svakinjo. Na sodišču je tudi dodal, da ga Fahima ni več privlačila in da z njo ni mogel imeti spolnih odnosov. Tisto noč pa naj bi jo ubil ravno zato, ker naj bi si žrtev zaželela intimnega stika. Dodal je, da je bila Fahima spolno agresivna, on pa naj njenim željam ne bi mogel ustreči.

Facebook (osebni profil)
Obtoženi naj bi se na umor pripravljal že več tednov preden je uresničil svoje zle namere.

“Ali se v islamu lahko poročiš s svakinjo, če je žena mrtva?”

Prijateljem in sosedom je zločinec po umoru povedal, da je odšla v Veliko Britanijo na njuno operacijo oči, medtem ko je žrtvini sestri povedal, da ga je zapustila. S svakinjo, ki je na Seedata gledala kot na lastnega brata, je želel intimno razmerje. Zgodovina brskalnika je pokazala, da je iskal odgovore na vprašanje: “Ali se v islamu lahko poročiš s svakinjo, če je žena mrtva?”

Bremeni ga tudi obtožba kraje velike vsote denarja

“Čeprav je bil čin umora izvršen površno, je bilo njegovo kruto dejanje načrtno,” je povedal tožilec. Zločinca med drugim v drugem primeru bremenijo tudi obtožbe, da je ukradel 5,7 milijona dolarjev.