Kokain v žepu

FOTO: V Šiški najela poslovni objekt in ga preuredila v rastlinjak s prepovedano drogo

G.G.
27. 5. 2019, 14.39
Posodobljeno: 27. 5. 2019, 14.43
Deli članek:

Policisti so sredi maja prejeli prijavo, da naj bi 42-letni slovenski državljan v poslovnem objektu na območju Šiške v Ljubljani gojil prepovedano drogo. Pri tem pa naj bi mu pomagal 43-letni državljan Bosne in Hercegovine.

PU Ljubljana
Profesionalno opremljen prostor za gojenje konoplje.

Informacija je bila vredna preverjanja. 14. maja so stopili v akcijo in prijeli osumljenca »s prsti v marmeladi«. 42-letnik je imel pri sebi kilogram in pol kokaina. Dovolj, da so pridobili odredbo sodišča za preiskavo prostorov na območju Ljubljane in okolice Kranja.

Preiskava je bila plodna. Izkazalo se je, da sta »sumljiva poslovneža« v začetku leta 2018 v Šiški najela poslovni objekt. Preuredila sta skladiščne prostore in jih pripravila za gojenje konoplje. Ko so policisti vstopili v ta prostor, so našli okoli 530 sadik konoplje in 31 paketov s posušeno zeljo. Našli so tudi predmete in pripomočke za gojenje konoplje.

PU Ljubljana
Kanabis džungla.

V hiši 42-letnega Slovenca pa v okolici Kranja pa so našli 440 sadik konoplje in pester nabor pripomočkov (lonci za gojenje, grelnike, škropilnica, ventilatorje, UV žarnice, aluminijaste zaščite in sušilce).

PU Ljubljana
Zaseženo in uničeno.

42-letnika so s kazensko ovadbo zaradi »pečanja s prepovedanimi drogami« kazensko ovadili, preiskovalni sodnik pa ga je poslal v pripor. Njegov pajdaš pa se bo za enako kaznivo dejanje branil s prostosti.

PU Ljubljana
Zasegli so jima tudi kokain.