Jagodni izbor

Z invalidskim vozičkom po avtocesti, kraja golobov …

S.S.
27. 5. 2019, 21.30
Posodobljeno: 27. 5. 2019, 21.35
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Slika je simbolična.

10 Celjski policisti so v Imenski Gorci obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša nekaj posode.

9 V Šentjoštu je nekdo vlomil v zidanico ter ukradel suhomesnate dobrote in 50 litrov vina. Škode je za 500 evrov.

8 Radovljiški policisti so obravnavali drzno tatvino: moški je na Kopališki cesti vstopil v stanovanjsko hišo, se izgovoril, da si želi kruh, in lastnici ukradel denarnico.

7 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6 V Mokronogu so policisti obravnavali vlom v prostore društva. Pogrešajo nekaj pločevink piva in denar. Škode je za 100 evrov.

5 V Srebrničah je nekdo vlomil v svečomat. S krajo in rovarjenjem je povzročil skupno za 400 evrov škode.

50 litrov vina je neznanec poleg suhomesnatih dobrot ukradel v Šentjoštu.

4 S Koštialove ulice v Novem mestu je nekdo odpeljal avtomobilsko prikolico, na kateri so bila zložena drva. Lastnik je oškodovan za 450 evrov.

3 Škofjeloški policisti so obravnavali poskus preprečitve uradnega dejanja. Moškemu, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,70 mg/l), so zasegli tudi nekaj sadik marihuane, a je med postopkom pobesnel in napadel enega od policistov. V postopek se je potem vmešal še brat kršitelja, ki se je s pesmi lotil mestnega redarja, ki je prišel mimo, da bi pomagal umiriti nastalo situacijo. Vsi udeleženi so utrpeli lahke poškodbe, nasilna brata pa čaka kazenska ovadba. Pijanega so policisti tudi pridržali do iztreznitve.

2 Kranjski prometni policisti so na avtocesti pri Lescah obravnavali moškega na invalidskem vozičku, ki je bil na poti proti Ljubljani.

1 Ljubljanski policisti so v Gameljnah obravnavali vlom v vikend. Lastnik pogreša točilec za med, pekač in golobe. Škode je za 500 evrov.