Dosmrtni zapor

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil, sedaj ga je dosegla roka pravice

A.S.
25. 5. 2019, 10.41
Posodobljeno: 25. 5. 2019, 10.43
Deli članek:

V ameriškemu Wisconsinu so moškega, ki je ubil 13-letno Jayme Closs in ubil njena starša obsodili na dosmrtni zapor.

Barron County Sheriff
Jayme so po treh mesecih našli živo.

Spomnimo:

Jake Patterson je 15. oktobra lani v mestu Barron s šibrovko umoril 56-letnega Jamesa Clossa in njegovo ženo, 46-letno Denise. Po zločinu je ugrabil njuno hčer, 13-letno Jayme in jo na svojem posestvu na podeželju v bližini mesta Gordon 88 dni držal kot ujetnico, dokler ni ta januarja uspela pobegniti. Na sodišču je povedala: “Opazovala sem njegovo rutino in se osvobodila”.

Barron County Sheriff's Department
Osumljeni Jake Thomas Patterson

Najstnico je med sprehodom svjega psa našla lokalna učiteljica Jeanne Nutter. Učiteljica je pojasnila, da je bila Jayme videti shujšana, umazana, nosila pa je za kar nekaj številk prevelike čevlje. »To je Jayme Closs! Pokliči policijo!« naj bi zakričal sosed in to se je tudi zgodilo. Policisti so kmalu zatem aretirali Pattersona. Robert Naiberg, dedek ugrabljene Jayme Closs, je dejal, da Pattersona ni poznal nihče v njihovi družini.

Brez možnosti pogojnega izpusta

Sodišče je Pattersona, ki je marca priznal krivdo za umor in ugrabitev, obsodilo na dosmrtno kazen brez možnosti pogojnega izpusta. Zločinec je preiskovalcem povedal, da je Jayme ugrabil, potem ko jo je videl, kako je vstopila na šolski avtobus.

Sodnik James Babler je povedal, da Patterson zaradi njegovih fantazij o ubijanju številnih družin in ugrabljanju majhnih deklic predstavlja izjemno nevarnost za širšo javnost. Zločinec pa je na sojenju povedal, da je družbena izolacija tista, ki ga je pahnila v dvakratni umor in ugrabitev najstnice.