Krvav prizor

Masaker v Srbiji: Mirjano in njena starša ubil pred otrokoma

A.S.
24. 5. 2019, 10.48
Posodobljeno: 24. 5. 2019, 21.37
Deli članek:

V srbskem Novem Sadu je prišlo do trojnega umora. 36-letni Goran Janković je ubil 32-letno ženo Mirjano Janković in njena starša. Preminula Mirjana je sicer osumljenega zaradi nasilja v družini pred dvema tednoma prijavila na tamkajšnji policijski enoti.

Facebook (osebni profil)
Goran Janković

Danes zjutraj je 10-letni sin zakoncev Janković poklical strica in povedal, da je njegov oče ubil vse družinske člane, razen njega in mlajšega brata. Mirjanin brat je na kraj zločina prišel kmalu zatem in poklical policiste. Ti so v družinski hiši odkrili tri trupla – 32-letne Mirjane Janković, 57-letnega Branislava Pajića in 57-letno Nado Pajić. Vsi umorjeni so imeli na glavi hude poškodbe.

Osumljeni je bil prepričan, da ga žena vara

Policisti so kraj zločina takoj zavarovali in začeli s preiskavo. Za brutalne umore je osumljen 36-letni soprog preminule Mirjane, sicer vulkanizer iz kraja Veternik. Jankovića naj bi Mirjana 10. maja prijavila zaradi nasilja v družini, prepoved približevanja žrtvi je imel do 12. junija. Po prvih podatkih naj bi bilo ljubosumje motiv za surov umor v Novem Sadu. Janković je bil prepričan, da je bila Mirjana v razmerju z drugim moškim. Zakonca imata sicer dva sina. 

Za osumljenim je bila izdana tiralica.