Abramova pripeljali v neprebojnem jopiču

"Ja, še do leta 2021 ga bom odplačevala, za morilca svoje hčere"

S.R./STA
23. 5. 2019, 19.12
Posodobljeno: 23. 5. 2019, 19.27
Deli članek:

Sebastien Abramov se je zaradi neodplačanega posojila mami nekdanjega dekleta Sare Veber znašel na sodišču v Žalcu. Abramov ponavlja, da ni kriv kaznivega dejanja goljufije.

Mediaspeed
Sebastian Colarič (po novem Sebastien Abramov) leta 2012 na podelitvi viktorjev.

Na žalsko okrajno sodišče so danes v neprebojnem jopiču in močno zastraženega iz pripora na Povšetovi v Ljubljani privedli Sebastiena Abramova. Nadi Veber, mami nekdanjega dekleta, ki naj bi jo Abramov umoril leta 2015 v Pernovem pri Žalcu, naj bi dolgoval 17.000 evrov posojila. Vebrova je posojilo zanj vzela le nekaj mesecev pred smrtjo hčerke. "Ja, še do leta 2021 ga bom odplačevala, za morilca svoje hčere," je danes za TV Slovenija dejala skrušena mama.

Na sojenju je 29-letni Abramov zastavljal vprašanja oškodovanki, njenemu možu in priči iz banke, ki je urejala posojilo, v svojem zagovoru pa je ponovil besede s februarskega predobravnavnega naroka, da ni kriv kaznivega dejanja goljufije. 

Odrezana roka

Osumljeni je sicer od 7. marca v priporu zaradi zavarovalniške goljufije. Štirje osumljenci iz Ljubljane so namreč pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica, ki je tudi v priporu, namerno odrezala roko nad zapestjem. 

V teh dneh pa se je v javnosti pojavila informacija, da je Abramov sodišču posredoval informacijo, da ponuja milijon evrov, če njega in njegovo dekle izpustijo iz pripora. Celjski kriminalisti pa so Abramova kazensko ovadili, ker naj bi svoje nekdanje dekle umoril na zahrbten način in iz koristoljubja.