Samoobramba

19-letna Deborah je zverinskega očeta opozarjala, nato pa je prijela za nož

G.G.
23. 5. 2019, 10.32
Posodobljeno: 23. 5. 2019, 10.38
Deli članek:

19-letna Deborah Sciacquatori je bila pred dnevni obtožena uboja. Preiskava je pokazala, da je nasilnega očeta ubila v samoobrambi.

Facebook
Deborah Sciacquatori

Italijanska policija
Lorenzo Sciacquatori

Deborah so zdaj izpustili iz hišnega pripora, spremenjena pa je tudi obtožnica. Trenutno ji očitajo, da je kaznivo dejanja storila v prekoračenem silobranu. Italijanski mediji poročajo, da bi lahko tožilstvo v naslednjih dneh zavrglo obtožnico, če se bo potrdilo, da je očetu vzela življenje v samoobrambi.

41-letni bivši boksar Lorenzo Sciacquatori iz okolice Rima je bil znan nasilnež. Brezposelna pijandura. Leta 2016 je moral v zapor, ker je napadel policista, obravnavali pa so ga tudi zaradi nasilja v družini. Bil je nasilen do svoje partnerke in v zadnjih letih tudi do hčere Deborah.

V nedeljo se je njegova pot zaključila. Pozno zvečer se je pijan vrnil domov in začel vpiti na ženo in hčer. Deborah se je najprej zaprla v sobo, ko pa je začel razbijati po vratih, mu je rekla, naj preneha. Nasilnež je vlomil in začel groziti Deborah. Ta ga je večkrat opozorila, nato pa se je uprla. Deborah je namreč dobra boksarka, naučil jo je prav oče, ki je tokrat občutil njene pesti. Je Lorenzo odnehal? Ni! Mati in hči sta nameravali zapustiti stanovanje, a jima ni pustil in je še naprej grozil, da ju bo ubil. Ko ju je spet začel pretepati, je Deborah v roke vzela nož in ga zabodla. Nasilnežu sta takoj zatem pomagali, klical na pomoč sosede, toda možak je izdihnil.